Forårskoncerter i samarbejde med Køge Symfoniorkester

Frederikssund Gymnasium d. 14. april

Boholte Kirke i Køge d. 21. april 2013

Læs artikel om koncerten her

Forårskoncert i samarbejde med Køge Symfoniorkester

Søndag den 14. april 2013 kl. 15.00

Frederikssund Gymnasium, Odinsvej 6, 3600 Frederikssund

Entré 100 kr. Er du støttemedlem af orkestret får du entréen til 80 kr. 

Medvirkende:

Frederikssund Symfoniorkester og Køge Symfoniorkester under ledelse af Syssen Kappel og Bo Davidsen

Fjordkoret fra Frederikssund og koret DaCapo fra Køge

Balder Neergaard, klaver

Forårskoncert med stor og gribende musik.

Nu kan du opleve en Forårskoncert på Frederikssund Gymnasium ud over det sædvanlige. 
 
Cirka 150 musikere og sangere fra Frederikssund Symfoniorkester, Køge Symfoniorkester, Fjordkoret fra Frederikssund og DaCapokoret fra Køge har slået sig sammen om en forårskoncert med stor og gribende musik.
 
Man vil kunne høre Edvard Griegs iørefaldende og inciterende klaverkoncert, en af de sidste 150 års mest spillede og populære koncerter. Solisten vil være organisten ved Græse Kirke, Balder Neergaard, som man d. 17. marts kunne høre i Præstegården spille 1. satsen sammen med et mindre strygeensemble. Det var ikke mindre end en fremragende, virtuos udførelse af den krævende klaverstemme. Man kan kun glæde sig til at høre alle tre satser med Balder og fuldt orkester.
 
Ligeledes opføres den svenske komponist Lars-Erik Larssons værk for orkester, kor, recitator og solister, ”Förklädd Gud” til tekster af Hjalmar Gullberg. Det er et værk, der af gode grunde er meget spillet i Sverige og efterhånden også i Danmark. Det er et idyllisk, uendeligt smukt værk, der altid gør et dybt indtryk. Den ene solist er sopranen Pernille Wedsted Madsen med den ”..klare perlende sopran”, som en anmelder skrev om hende. Hun er tilknyttet både den jyske og den kongelige opera, og hun har som solist gjort et dybt indtryk på publikum alle vegne, også i egnene omkring Frederikssund, sidst ved Skibbykorets store jubilæumskoncert. Den anden solist er barytonen Torsten Nielsen, der dels er 1. bas i Radiokoret og dels en meget anvendt solist rundt om i landet. Sidst, vi hørte ham i Frederikssund var, da han meget gribende sang en følsom Hr. Oluf i Gades Elverskud under Frans Rasmussens ledelse. Recitationen af Hjalmar Gullbergs tekst udføres af Mia Christiernson.
 
Det tredje større værk ved koncerten er Niels W. Gades koncert - ouverture, ”Efterklange af Ossian”. Også et gribende værk, der emmer af gamle dages dramatiske heltedåd, og storslået og ensom, nordisk natur. Et rigtigt værk for vikinger.
 
Koncerten indledes og afsluttes med fællessange om årets lyse tid med varme og blomstrende æbletræer.
 
Koncerten dirigeres af Svend Kragelund, Bo Davidsen, Syssen Kappel og Poul Erik Juhl.
Billetter a’ 100 kr. kan købes ved indgangen, i Thinghøjs Boghandel, Bog og ide i Skibby og i Superbrugsen i Slangerup.
 
Koncerten spilles igen søndag d. 21. april 2013, kl. 15 i Boholte Kirke i Køge.

Niels W. Gade

Ossian Ouverture

 

Edward Grieg

Klaverkoncert

 

Lars-Erik Larsson

Forklædt Gud